Bachmann kiszáll, fogynak a republikánus jelöltek

Vágólapra másolva!
Felfüggeszti a kampányát, vagyis lényegében kiszáll a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyből Michele Bachmann. A Tea Party mozgalomhoz közel álló jelölt augusztusban még nyerni tudott Iowában a republikánus próbaszavazáson, az éles versenyben azonban csak a hatodik lett.
Vágólapra másolva!

Kiszáll a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyből Michele Bachmann - a minnesotai képviselő ezt Des Moines-ban, Iowa államban jelentette be. A Tea Party mozgalomhoz közel álló jelölt, aki augusztusban még megnyerte a Republikánus Párt próbaszavazását Iowában, az éles versenyben csak a hatodik helyen futott be. Bachmann felfüggeszti a kampányát, ez lényegében azt jelenti, hogy kiszáll a versenyből.

Bachmann, aki részben épp azzal kampányolt, hogy Iowában született, de ennek ellenére csak öt százalékot szerzett, a caucus eredményhirdetése után még azt mondta a híveinek, hogy folytatja.

Az Iowában az ötödik helyen végző Rick Perry texasi kormányzó azonban a jelek szerint folytatja elnökjelölti kampányát,és részt vesz a republikánus párt január 21-i, dél-karolinai előválasztásán. Twitter-bejegyzésében azt írta: "Dél-Karolina, jövünk!" - közölte szerdán megbízható forrásokra hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió. Perry a New Hampshire államban jövő kedden tartandó előválasztást kihagyja.

Kedden Iowa államban tartották az első fordulóját annak a versenynek, amelyben eldől, hogy ki legyen a republikánus kihívója Barack Obama elnöknek, és olyan szoros küzdelem alakult ki Mitt Romney és Rick Santorum között, hogy még 99 százalékos feldolgozottságnál sem tudtak eredményt hirdetni. Végül mindössze nyolc szavazattal Romney lett a győztes. Szerdán John McCain a republikánusok 2008-as elnökjelöltje hivatalos támogatásáról biztosította az iowai győztest.