A Facebookról értesült fia meggyilkolásáról egy indiai férfi

Vágólapra másolva!
A brit rendőrség bocsánatot kért egy indiai férfitől, mert a hivatalos szervek lassúsága miatt egy Facebook-bejegyzésből tudta meg, hogy az Egyesült Királyságban tanuló fiát meggyilkolták.
Vágólapra másolva!

Egy indiai férfi egy Facebook-bejegyzésből értesült arról, hogy az Egyesült Királyságban tanuló fia meghalt. A 23 éves fiút december 26-án hajnalban lőtték fejbe Salford városában, amikor az barátaival a szállásuk felé tartott. A gyilkosságnak a rendőrök szerint rasszista indítéka volt - számol be az esetről a brit Guardian.

A férfi apja azt állítja, hogy a fia haláláról szóló híreket a Facebookon olvasta, melyről korábban semmilyen hivatalos értesítést nem kapott sem a brit rendőrségtől, sem a konzulátustól, sem az indiai kormányzattól. A férfi nem érti, hogy miért nem értesítették őt, hiszen fia mindig magánál hordat mobiltelefonját, melyben egyértelműen megtalálható a telefonszámuk.

A brit rendőrség bocsánatot kért a férfitől, mondván senkinek nem lenne szabad így megtudnia egy ilyen tragikus hírt, és megértik, hogy az eset felizgatta a családot. A nyomozást vezető rendőr szerint a közösségi oldalakon olyan gyors az információáramlás, melyet már nem lehet kontrollálni.

A rendőrség letartóztatott egy 16 és egy 17 éves fiút, akiket óvadék ellenében szabadon engedtek. Egy 19 és egy 20 éves férfi őrizetben maradt.