Személyre szabott iPad-alkalmazást kap a brit kormányfő

Vágólapra másolva!
A táblagépfüggő David Cameron pillanatok alatt hozzáférhet majd minden aktuális kormányzati adathoz és a közösségi oldalak valós idejű információihoz is.
Vágólapra másolva!

Személyre szabott, saját iPad-alkalmazást kap hamarosan a brit miniszterelnök, hogy még pontosabban és gyorsabban képet alkothasson az éppen folyamatban lévő kormányzati ügyekről.

A The Times szerdai értesülése szerint a brit kabinetiroda programozói dolgoznak azon az új alkalmazáson, amely az egészségügyi várólisták hosszától a legfrissebb bűnözési statisztikákon át a munkanélküliségi számokig minden aktuális kormányzati adatot egy pillanat alatt hozzáférhetővé tesz majd a közismerten táblagépfüggő David Cameron számára.

A várhatóan márciusra elkészülő "Cameron-app" emellett valós idejű információgyűjtést is végez majd a Google, a Twitter és sok más forrás szűrésével.

Elődjével, Gordon Brownnal ellentétben Cameron az e-mailek helyett inkább papíron szereti megkapni a kormányzati dokumentumokat, igaz, a képviselőkkel sms-ben is kommunikál. A konzervatív párti brit miniszterelnökről ugyanakkor köztudott, hogy mindenhova - még külföldi útjaira is - magával viszi iPadjét, azon olvassa az újságokat, sőt utazásai során kedvenc tévésorozatait is letölti táblagépére, nehogy lemaradjon egy-egy epizódról.