Egymásnak estek a papok a betlehemi Születés Templomában

Vágólapra másolva!
Gumibotokkal választotta szét a palesztin rendőrség a keresztény papokat, akik seprűkkel verekedtek össze. A Születés Templomában szigorú szabályozás vonatkozik arra, hogy a görög ortodoxok, a katolikusok és az örmény keresztények a szentély melyik részét használhatják, és mikor.
Vágólapra másolva!

Seprűnyéllel estek egymásnak örmény és görög ortodox papok szerdán a ciszjordániai Betlehemben, a Születés Templomában. Beszámolók szerint az váltotta ki a konfliktust, hogy a templom kövezetének az ortodox karácsony előtti hagyományos megtisztítása alatt a görög és az örmény keresztény papok kölcsönösen azzal vádolták egymást, hogy a másik felekezet tagjai seprűjükkel átnyúltak az ő területükre.

A papok előbb hangosan szidalmazták egymást, majd egymáshoz vágták a seprűket, és dulakodni kezdtek. Végül a palesztin rendőrség választotta szét gumibotokkal a fekete köpenyes egyházi embereket.

A Születés Temploma a világ egyik legrégebbi temploma, a legenda szerint Jézus születésének a helyén emelték. Régre visszanyúló, szigorú szabályozás vonatkozik arra, hogy a görög ortodoxok, a katolikusok és az örmény keresztények a szentély melyik részét használhatják, és mikor. A Születés Templomában nem először volt belvillongás "a másik felségterületének megsértése" miatt.