Családi problémák miatt ölhetett a Télapónak öltözött gyilkos

Vágólapra másolva!
Sokasodó magánéleti kudarcai voltak annak a texasi férfinak, aki karácsonykor hat rokonát megölte a texasi Grapevine-ban. A rendőrség feltételezi, hogy a családi problémák állnak a tragédia mögött.
Vágólapra másolva!

A gyilkos a Dallas melletti Grapevine településen lelőtte hat rokonát - akik a keddi rendőrségi jelentés szerint éppen kibontották ajándékaikat -, majd magával is végzett.

A rendőrség két pisztolyt talált a vasárnapi öldöklés helyszínén, az áldozatok 15 és 58 év közöttiek. Túlélő nem volt, a halottakra a kétszintes lakóház nappalijában bukkantak rá a rendőrök, akiket egy névtelen telefonáló riasztott a 911-es segélykérő számon.

Helyi sajtójelentések szerint az elkövető az iráni származású Aziz "Bob" Yazdanpanah egykori ingatlanügynök volt. Az 58 éves férfi élete az utóbbi hónapokban állítólag zsákutcába jutott, felesége elhagyta, házát a hiteltartozás miatt lefoglalták, és 19 éves lánya egy olyan fiatalemberrel barátkozott, akit nem kedvelt. A szomszédok szerették a férfit, azt mondták, imádta a gyerekeit, és sosem látták erőszakosnak.

Hasonló lövöldözés történt 2008 karácsonyán Los Angelesben. Akkor szintén egy Télapó-jelmezbe öltözött férfi mészárolt, nyolc rokonát gyilkolta meg, mielőtt magát is lelőtte.