A maffia állhat a nápolyi labdarúgókat ért sorozatos rablások mögött

Vágólapra másolva!
A nápolyi futballklub játékosai és azok hozzátartozói elleni sorozatos támadásokkal próbált nyomást gyakorolni a Camorra maffia a csapat vezetésére, hogy részesüljenek a klub nyereségéből - állítják olasz nyomozók. Az egyik labdarúgó feleségének elrabolták az autóját, egy másik játékoshoz pedig betörtek.
Vágólapra másolva!

A nápolyi labdarúgók elleni sorozatos fegyves rablások és lopások ügyében vizsgálódnak olasz nyomozók, miután egyre erősebb a gyanú azzal összefüggésben, hogy a Camorra maffia tagjai a támadásokkal próbálnak nyomást gyakorolni a sportklubra nyeresége egy részének átadásáért - írja a brit Guardian online kiadása.

Alig három hónap leforgása alatt elrabolták Marek Hamsik játékos feleségének autóját, fegyverrel kirabolták Ezequiel Lavezz partnerét, betörtek és Edinson Cavanihoz, ügynökét pedig kirabolták.

A Corriere della Sera olasz lapnak nyilatkozó nápolyi rendőrségi vezető azt mondta, a bűncselekmények között eltelt rövid idő ébresztett gyanút a nyomozókban, hogy talán a szervezett bűnözés állhat a támadások mögött.

A klub szóvivője azt mondta, a támadások szórványosak voltak és nem tűntek úgy, mintha a szervezett bűnözéshez kapcsolódnának. A nyomozók régóta gyanítják, hogy kapcsolat van a maffia és a csapatot követő keménymagos szurkolók között, akiket azzal vádolnak, hogy a tömeges erőszakos cselekményekkel zsarolva próbáltak meg ingyen jegyeket kicsikarni a Napoli vezetésétől.