Több mint ezer embert továbbra sem találnak a Fülöp-szigeteki vihar után

Vágólapra másolva!
Tízezrek húzzák meg magukat a kormány által felállított átmeneti szállásokon a Fülöp-szigetek déli részén múlt hétvégén puszítító trópusi vihar után. A tájfunban és az azt követő áradásokban több mint ezren vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigeteki kormány tájékoztatása szerint összesen 1079 embert keresnek a Mindanao szigetén vasárnap pusztító trópusi vihar után - írja a brit BBC csatorna online oldala. A tájfunban több mint ezren vesztették életüket. Az előzetes becslések még 51 eltűnt emberről szóltak, az új számokban azonban már benne vannak a városban dolgozó vendégmunkások, akiknek vidéki rokonai nem tudták a vihar után azonnal jelezni, hogy eltűntek-e hozzátartozóik.

A BBC helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az már most világosan látszik, hogy a katasztrófa jóval nagyobb, mint gondolták. Hivatalos adatok szerint 1080-an haltak meg, 338 ezer embert érintett a vihar, és több mint tízezer ingatlan sérült meg. Több tízezren evakuálási központokban húzzák meg magukat.

A trópusi vihar múlt hétvégén csapott le a Fülöp-szigetek déli részére, és hirtelen áradást idézett elő. A kilencven kilométer per órás szél súlyos károkat okozott az országban, emellett térségek maradtak áram nélkül, repülőjáratokat kellett törölni.