Péksüteményre szakosodott sorozatrablót keresnek Párizsban

Vágólapra másolva!
Fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a pénztárosokat, majd fizetés nélkül távozott a péksüteménnyel egy férfi, aki már öt párizsi pékségben rabolt. Egy másik francia városban a helyi karácsonyi vásár Mikulását tartóztatták le, mert vadászpuskát szorongatott kifizetetlen munkaórái miatt.
Vágólapra másolva!

Sorozatrablót keres a párizsi rendőrség: a férfi december 9. óta a öt pékséget rabolt ki a francia főváros nyugati városrészében - írja a brit Telegraph online kiadása. A férfi minden alkalommal sajátos, csak rá jellemző módszerrel rabolt.

Miután az eladótól megrendelte az árut, egy fegyvernek látszó tárgyat tartott a pénztáros felé, majd fizetés nélkül elvitte a péksüteményt. A rablásokban senki sem sérült meg, az egyes rablások értéke pedig egyszer sem haladta meg a húsz eurót.

Közben a franciaországi Bordeaux-ban a rendőrség letartóztatta a helyi karácsonyi vásáron alkalmazott Mikulást. Az 53 éves férfit azután vették őrizetbe, hogy egy töltetlen vadászpuskát tartott unokaöccse felé, aki egyébként a főnöke volt. A Sud-Ouest újság szerint a Mikulás ideges volt a kifizetetlen munkaórák miatt, és "becsapottnak" érezte magát. "Ez családi vita" - kommentálta a történteket a vásár szóvivője az AFP hírügynökségnek.