Kurier: Vizsgálati fogságban halt meg egy magyar férfi Ausztriában

Vágólapra másolva!
Betörés gyanújával helyezték vizsgálati fogságba Kismartonban azt a magyar férfit, aki egy hete halt meg eddig tisztázatlan körülmények között.
Vágólapra másolva!

Meghalt a cellájában egy vizsgálati fogságba helyezett magyar férfi az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) - írta kedden internetes kiadásában egy osztrák napilap. A Kurier értesülése szerint a 42 éves férfit négy nappal a halála előtt vitték be, betörés gyanújával. Günter Wolf, a kismartoni fogda vezetője a lapnak elmondta: a múlt kedden, a fogoly cellatársai értesítették az őröket arról, hogy a férfi nincs eszméleténél. Az őrök megpróbálták szólítgatni a férfit, de ő semmilyen módon nem reagált. "Azonnal értesítettük az orvost. Öngyilkosságra gyanakodtunk" - mondta az igazgató.

Az igazgató elmondta, hogy a férfi súlyosan kábítószerfüggő volt, és egy orvostól gyógyszereket kapott. Az ügyészség boncolást rendelt el, a holttestet Bécsbe szállították. A halál okát hivatalosan még nem állapították meg, az eddigi ismeretek alapján feltételezik, hogy a férfi saját hányadékában fulladt meg. Végleges boncolási eredmény még nem áll rendelkezésre.