Százak veszhettek a tengerbe Indonéziánál

tenger, óceán
Vágólapra másolva!
Egy fából készült hajón, amelyet legfeljebb száz fő szállítására terveztek, 380-an utaztak. A hajó összetört a partoktól 90 kilométerre. Az utasok valószínűleg menekültek voltak.
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt az indonéziai Jáva partjai közelében egy körülbelül 380 menekültet szállító hajó, és 76 kimentett ember kivételével a többi utas eltűnt. A menekültek főleg közel-keletiek - közölte egy hatósági illetékes.

A hajó a parttól körülbelül 90 kilométerre az erős hullámokban összetört - mondta a kelet-jávai katasztrófavédelem parancsnoka. A hajótörés színhelyén mentőalakulatok kutatnak az esetleges túlélők után. Egy mentőszervezet vezetője viszont azt mondta, hogy eddig csak 33 utast tudtak kimenteni. A fából készült hajót legfeljebb száz ember szállítására tervezték. A viharos időjárás nagyon megnehezíti a mentést.

A hajó utasai valószínűleg Iránból, Irakból, Törökországból és Afganisztánból valók, és Ausztráliába tartottak mint illegális bevándorlók. Sok közel-keleti menekült Indonézia érintésével akar eljutni hajón Ausztráliába.