Magyar hűtőkocsiban didergő afgán bevándorlókat fogtak Szerbiában

Vágólapra másolva!
Egy magyar hűtőkocsiban próbáltak az EU-ba csempészni afgán illegális bevándorlókat Szerbián keresztül. A tizenöt ember négyfokos hidegben utazott Magyarország felé, de a szerb rendőrök még az ország déli részén elkapták őket.
Vágólapra másolva!

Tizenöt illegális bevándorlót fogtak el vasárnap egy magyar hűtőkocsiban szerb vámosok. A jármű Dél-Szerbiában, Vranje városától északra haladt Belgrád felé, amikor a szerb vámhivatal emberei - a legkorszerűbb mozgó átvilágító eszközökkel felszerelkezve - felfedezték a hűtőkocsiban rejtőzködő, többségében afgán származású illegális bevándorlókat.

Az embercsempészek a hűtőkocsi közepén raklapokból két cellaszerű rejtekhelyet alakítottak ki, ide zsúfolták be az embereket, majd narancsot és földiepret tartalmazó ládákkal bástyázták körül őket. Az egyik cellában hét, a másikban nyolc ember volt, akik valamennyien a gyümölcsszállító hűtőkocsikban szabályos plusz 4 fokos hőmérséklet közepette utaztak.

Az elmúlt két hónap alatt a szerb vámosok száz illegális bevándorlót fogtak el a dél-szerbiai határátkelőknél, valamennyien észak felé, az uniós országokba tartottak.