Halálra égett egy New York-i liftben felgyújtott asszony

Vágólapra másolva!
Benzinnel fecskendeztek le, majd Molotov-koktéllal lángra gyújtottak egy idős asszonyt egy New York-i liftben - írja a BBC. A nő halálra égett, a tettes pedig feladta magát a rendőrségen, indítéka azonban egyelőre nem ismert.
Vágólapra másolva!

A térfigyelő kamerák is megörökítették, ahogy egy New York-i férfi felgyújtott egy asszonyt egy hat emeletes épület liftjében. Az orvosi kesztyűket és védőmaszkot viselő férfi benzint fecskendezett a liftben álló 64 éves nőre, majd egy Molotov-koktélra hasonlító üveggel lángra lobbantotta. A nő halálra égett a liftben - írja a BBC.

Az eset New York Brooklyn városrészén történt, az áldozat épp bevásárlásból érkezett haza ötödik emeleti lakására, amikor megtámadták. A támadó az emeleten várta áldozatát, és látszólag módszeresen fecskendezte be az éghető folyadékkal, mielőtt lángra lobbantotta - mondta a New York-i rendőrség szóvivője. Az asszony a lift sarkába kuporodva próbált elmenekülni a lángok elől, sikertelenül.

A rendőrség szerint a támadó ismerte áldozatát, de ennél többet nem árultak el a támadás lehetséges indítékáról. A 47 éves támadó a gyilkosság után benzinszagú ruhában betért egy rendőrőrsre, ahol önként feladta magát. Elismerte, hogy felgyújtotta az asszonyt, és a rendőrség részletesen kihallgatta.