Újabb életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Carlos, a Sakál

Vágólapra másolva!
A venezuelai származású hírhedt terroristát a nyolcvanas években elkövetett, tizenegy halálos áldozatot követelő robbantásokért ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. Carlos jelenleg is életfogytiglani büntetését tölti két francia titkos ügynök meggyilkolásáért.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy francia bíróság Carlost, a Sakál néven elhíresült terroristát négy, a nyolcvanas években elkövetett robbantásért.

Hétfőn az 1980-as években elkövetett, 11 ember életét követelő robbantásokért kellett bíróság elé állnia a 62 éves, venezuelai származású Carlosnak. A támadásoknak több mint száz sebesültje volt. Az ügyészség szerint Carlos a támadásokkal nyomást akart gyakorolni a hatóságokra, hogy engedjék szabadon két társát; az egyikük Magdalena Kopp volt, aki később Carlos felesége lett. A terrorista tagadta, hogy köze lenne a támadásokhoz.

A gazdag, kommunista beállítottságú venezuelai bankár gyermekeként született Ilich Ramírez Sánchez a 70-es évek egyik leghírhedtebb terroristája volt. 1975-ben embereivel a Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezetének, az OPEC-nek 11 miniszterét ejtette túszul Bécsben. Carlos a váltságdíj fejében szabadon engedte a minisztereket, majd a pénzt megtartotta magának. Ramírez ezután szabadságharcosnak állt, merényleteket, túszejtéseket hajtott végre fizetségért cserébe. Ramírezt 1994-ben, Szudánban ejtették foglyul, majd szállították Franciaországba. Jelenleg is életfogytiglani büntetését tölti két francia titkos ügynök meggyilkolásáért.