Holttestet találtak a belgiumi lövöldöző lakásán

Vágólapra másolva!
Egy nő holttestére bukkantak a rendőrök a belgiumi Liege-ben annak a férfinak a lakásán, aki kedden kora délután tüzet nyitott, majd gránátokat dobott a város egyik zsúfolt terén lévő tömegre.
Vágólapra másolva!

Egy női holttestet találtak a rendőrök a belgiumi Liege-ben kézigránátot dobáló és géppisztolyból lövöldöző férfi otthonában - írja a brit Telegraph ügyészi közlésre hivatkozva. A holttestet a keddi ámokfutást elkövető Nordine Amrani otthonában végzett házkutatás során fedezték fel, egy pajtában.

A nővel feltehetően az előtt végzett a 33 éves férfi, hogy elindult a liege-i Saint-Lambert térre, ahol az ámokfutást elkövette - közölte Cédric Visart de Bocarnmé liege-i főügyész. A Telegraph helyi sajtóhírekre hivatkozva azt írja, hogy a 45 éves nő Amrani szomszédjában dolgozott takarítóként. Állítólag a férfi azzal az ürüggyel csalta az otthonába, hogy munkát kínáljon neki, majd megtámadta és megölte őt.

A 33 éves férfi nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, korábban már mintegy húsz esetben került összeütközésbe a törvénnyel. 2008-ban közel öt év börtönre ítélték marihuánatermesztés és illegális fegyvertartás miatt.

A férfi kedden kora délután nyitott tüzet a belgiumi Liege-ben a város egyik zsúfolt terén lévő tömegre. Nordine Amrani gránátokat is dobott az emberekre, ezek egyike azonban vele is végzett. A támadásban összesen öten haltak meg, a tettes mellett egy 15 és egy 17 éves fiú, egy 75 esztendős asszony, és egy másfél éves csecsemő.