Karácsonyi méregkeverő portyázik Berlinben

Vágólapra másolva!
Titokzatos méregkeverő portyázik a berlini karácsonyi vásárokon, a hatóságok szerint már heten lettek rosszul miatta és meglehet, hogy követője is akadt
Vágólapra másolva!

Gyanús mérgezéses esetekre figyelt fel a berlini rendőrség a belvárosi karácsonyi vásárokon: a hatóság vasárnapi jelentése szerint eddig összesen nyolc ilyen mérgezés történt, közülük hétnek feltételezhetően ugyanaz az elkövetője.

A mérgezések gyanúsítottja a szemtanúk leírása szerint átlagos kinézetű, kerekded arcú, nagyjából 45 éves férfi, aki utcai ruhában osztogat röviditallal töltött apró üvegeket ismeretleneknek, arra hivatkozva, hogy a napokban apa lett és szeretné megosztani örömét. Az ajándék italtól az áldozatok rosszul lettek, volt köztük, aki el is ájult.

Mivel az első hét eset után, szombat este történt nyolcadik mérgezés nem illik a sorba, a rendőrség szerint előfordulhat, hogy egy második méregkeverő is szed áldozatokat

A nyolcadik eset elkövetője mikulásruhában környékezte meg áldozatát, egy 15 éves lányt, és nem "feles üvegben", hanem papírpohárban adta át az italt. Az áldozat hányingerről és emlékezetkiesésről panaszkodott.

A rendőrség nyomoz az ügyben, az elkövetőnek, illetve elkövetőknek egyelőre nem akadtak a nyomára.