Földrengés okozott pánikot Mexikóban

Vágólapra másolva!
Az eddigi jelentések szerint ketten meghaltak, és ketten megsérültek, de cunamiriadót nem kellett elrendelni, amikor a Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét. A rengés azonban pánikot okozott Mexikó fővárosában is.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg a Mexikó déli részén fekvő Guerrero államot helyi idő szerint szombat este nyolc óra előtt néhány perccel - számolt be internetes oldalán a Guardian című brit napilap. A mozgás megrengette a házakat Mexikóvárosban is, ahol az emberek az utcákra tódultak félelmükben, a hatóságok több bevásárlóközpontot is kiürítettek - írja a lap.

Egyelőre azonban nem érkeztek jelentések komolyabb károkról, és cunamiriadót sem rendeltek el az erős, csaknem 40 másodpercig tartó földregés után. Ugyanakkor több helyen rövidebb időre szünetelt az áramellátás és a mobiltelefonos hálózatokban is fennakadások voltak.

Guerrero államban a földmozgás következtében két ember, köztük egy 11 éves gyerek meghalt, és két nő megsebesült - jelentette be vasárnapra virradóra Arturo Martínez, a helyi kormányzat szóvivője Chilpancingóban, az állam székhelyén.

Marcelo Ebrard, Mexikóváros polgármestere megerősítette, hogy a fővárosban nem keletkeztek súlyosabb károk, habár a település egyes részein áramkimaradások voltak. Azt ígérte, hogy a polgári védelem biztonsági szempontokból átvizsgálja a magas épületeket.