Bostonban is feloszlatták az Occupy mozgalom tüntetését

Vágólapra másolva!
Szombaton véget vetett a rendőrség a Boston egyik terén tíz hete zajló demonstrációnak, melynek keretében az Occupy mozgalom tagjai a "nagytőke mohósága és a gazdasági igazságtalanság" ellen tiltakoztak - írta a USA Today amerikai napilap internetes kiadása.
Vágólapra másolva!

Az Occupy Wall Street (Foglaljuk el a Wall Streetet) néven indult mozgalom az elmúlt hónapokban New York után az Egyesült Államok több városában rendezett hasonló megmozdulásokat, helyenként összeütközésbe keveredve a kivezényelt rendőrökkel.

Bostonban a hatóságok eddig nem léptek fel a tüntetőkkel szemben, de nemrég felszólították őket a távozásra, csütörtökig adva időt. A határidő lejárta után azonnal nem, csak szombaton láttak neki a rendőrök a sátrak felszámolásának. Tucatnyi tüntető összekapaszkodva a földre ült, de senki sem állt ellen az intézkedésnek. A rendőrök 46 személyt birtokháborítás gyanújával őrizetbe vettek, senki sem sérült meg - írta a lap.

"A közbiztonság érdekében lépnünk kellett" - idézte a USA Today Thomas Meninót, Boston polgármesterét, aki korábban azt ígérte, nem oszlatják fel erőszakkal a megmozdulást, de az utóbbi időben már azt hangoztatta, hogy a 100-150 aktivista táborozása közegészségügyi kockázatot jelent.

Bostonban szeptember 30-án kezdődött az Occupy demonstrációja. A többi amerikai városban - így New Yorkban, Dallasban, San Franciscóban, New Orleansben, Philadelphiában, Los Angelesben - már november közepén felszámolták a hatóságok a táborokat.