Sétarepülés közben lezuhant egy helikopter Las Vegasnál

Vágólapra másolva!
A pilóta és négy utasa is meghalt, amikor a Las Vegas melletti Mead-tó partjánál lezuhant egy turistákat szállító helikopter. A katasztrófa hegyi terepen történt, a világ egyik legnagyobb mesterséges tavánál.
Vágólapra másolva!

Las Vegas közelében, a Mead-tó partjainál szerdán lezuhant egy sétahelikopter, a szerencsétlenségben a pilóta és négy utasa vesztette életét - közölték a helyi nemzeti park illetékesei.

A nevadai nemzeti park biztonsági emberei szerint a szerencsétlenség a tóparttól 6-7 kilométerre, nehezen járható hegyi terepen történt: hallották a robbanást, majd a katasztrófa helyszínéről füst szállt fel. Andrew Munoz, a park szóvivője szerint senki sem élte túl a balesetet, amely helyi idő szerint délután öt óra tájban történt.

A körzetben a sétahelikopterekről elsősorban a Hoover-gátat és -erőművet mutatják meg a turistáknak. A szerkezet - Arizona és Nevada államok határán, a Colorado folyón - a mögötte elterülő Mead-tó vizét tartja, amely 900 kilométeres partvonalával a világ egyik legnagyobb mesterséges tava.