Levélbombát küldtek a legnagyobb német bank elnökének

Vágólapra másolva!
A küldemény a Deutsche Bank frankfurti székházába érkezett, a Josef Ackermannak címzett A5-ös borítékban robbanékony por volt. A német hatóságok szerint egy olasz anarchista csoport áll a merényletkísérlet mögött.
Vágólapra másolva!

Levélbombát küldtek a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet elnökének, a küldeményt Josef Ackermann frankfurti irodájába címezték, a robbanószerkezetet még időben észrevették. A küldeményre szerdán figyeltek fel a Deutsche Bank székházában a beérkező leveleket ellenőrző biztonságiak, és riasztották a rendőrséget.

A hatóságok csütörtökön, a csomag átvizsgálása után közölték, hogy az A5-ös méretű borítékban gyúlékony, robbanékony por volt, és a boríték kinyitásakor fel is robbanhatott volna, a küldemény így működőképes levélbombának minősül.

Egy olasz anarchista csoport próbált meg merényletet elkövetni Ackermann ellen - közölték csütörtökön a német hatóságok. A Deutsche Bank vezetője ellen a Federazione Anarchica Informale (FAI) elnevezésű szélsőbaloldali terrorszervezet kísérelt meg merényletet a robbanóanyagot tartalmazó borítékban elrejtett levél szerint.

A FAI korábban már több merényletet vállalt, a terrorcselekmények célpontja európai, mindenekelőtt olaszországi állami intézmény volt. A nyomozó hatóságok szerint egy 2003-ban, az ugyancsak frankfurti székhelyű Európai Központi Bank (EKB) ellen levélbombával elkövetett merényletkísérletért is a FAI vállalta a felelősséget.