Ketten meghaltak a virginiai egyetem területén történt lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Az oktatási intézményhez tartozó egyik rendőrt egy közlekedési rutinellenőrzéskor lőtték le, később még egy holttestet találtak az egyetem parkolójában. Az ismeretlen elkövetőt még keresik.
Vágólapra másolva!

Két halálos áldozata van a Virginiai Műszaki Egyetemen csütörtökön kitört lövöldözésnek - írja a CNN csatorna online oldala. Az incidens az egyetem közleménye szerint rutinszerű közlekedési ellenőrzéssel kezdődött: az intézményhez tartozó egyik rendőr megállított egy autót, amelyből tüzet nyitottak rá. A lövések halálosan megsebesítették a rendőrt. A lövöldözést több szemtanú is látta - mondta az egyetem szóvivője.

A tettes a gyilkosság után az oktatási intézmény parkolója felé menekült, ahol később egy másik holttestet találtak, azt azonban egyelőre még nem azonosították. A rendőrség lezárta az egyetem területét. Az ismeretlen elkövetőt még keresik.

A Blacksburgben található tanintézményben történt 2007. április 16-án az Egyesült Államok történetének legvéresebb ámokfutása, amelynek következtében 32 ember meghalt, 25 pedig megsebesült. Az akkori gyilkosságok elkövetője az egyetem 23 éves, angolszakos diákja, a dél-koreai Cso Szjung Huj volt, aki magával is végzett. Cso első két áldozata a volt barátnője és annak új barátja volt. A féltékenységből elkövetett kettős gyilkosság után az ámokfutó válogatás nélkül elkezdett lőni diáktársaira.