Büntetné a prostituáltak kuncsaftjait a francia kormány

Vágólapra másolva!
Egy készülő jogszabály börtönbüntetéssel vagy háromezer eurós pénzbírsággal büntetné a jövőben azokat, akik szexuális szolgáltatásokért fizetnek. A francia prostituáltak szakszervezete tiltakozik a szigorítás ellen.
Vágólapra másolva!

A szexuális szolgáltatásokért való fizetés büntetésével készül visszaszorítani a francia kormány a prostitúciót - írja a brit BBC csatorna online oldala. A nemzetgyűlés először egy jelképes törvénytervezetet terjeszt elő, amelyet sikeressége esetén januárban jogszabály követ. Ezek értelmében a szexuális szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleket hat hónap börtönbüntetésel vagy akár 3 ezer eurós pénzbírsággal is sújthatják.

A törvényjavaslatot kidolgozó bizottság szerint az ügyfelek büntetése a lehető legjobb módszer a prostitúció csökkentésére, mivel azokban az országokban, ahol magát a tevékenységet próbálták szabályozni, nem sikerült visszaszorítani azt. A francia kezdeményezés a "köztársasági etikára" hivatkozva szembemegy az európai trenddel, amely mindennapos jelenségnek tekinti a prostitúciót.

Franciaországban mintegy 20 ezer prostituált dolgozik. A francia "szexmunkások" szakszervezete, a Strass a készülő jogszabály elleni tüntetésre hívta össze az embereket a parlament elé. A Strass attól tart, hogy az ügyfelek számának csökkenése miatt a prostituáltak kénytelenek lesznek kockázatosabb eseteket is elvállalni..