Beperelte az indiai FHM-et a meztelenül pózoló pakisztáni színésznő

Veena Malik pakiszrtáni színésznő, FHM, ISI tattoo
Vágólapra másolva!
Néhány napja nagy botrányt kavart az indiai FHM decemberi címlapja, amelyen Veena Malik pakisztáni színésznő meztelenül pózol, karján a pakisztáni hírszerzés betűivel. A színésznő most beperelte a magazint, mert azt állítja, hogy manipulálták a képeit, ő nem vetkőzött le teljesen.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legbefolyásosabb kémügynöksége, egy bollywoodi glamúr cica és egy hiányzó bugyi - ezek mind egyszerre szerepelnek az indiai FHM címlapján - írja internetes oldalán a Telegraph című brit napilap. Még mielőtt a decemberi szám az újságárusokhoz került volna, címlapja nagy vihart kavart a médiában, a pakisztáni kormány pedig megígérte, hogy ki fogja vizsgálni a jogsértő kép körülményeit.

Veena Malik pakisztáni színésznő elismerte, hogy melltartó nélkül pózolt a magazinnak, karján az ISI betűivel, ami ironikus utalás Pakisztán egyik vitatott hírszerző ügynökségére. Most azonban azzal vádolta meg a magazint, hogy manipulálták a fotót, mert a színésznő állítása szerint nem teljesen meztelenül pózolt - írja a Telegraph. Az interneten a címlapfotónak egy olyan verziója is kering, amelyen a színésznő derekát egy töltényekkel teli öv öleli át.

"Beleegyeztem a fotózásba és az ISI tetoválásba is, de nem voltam teljesen meztelen a képeken. Manipulálták a képeimet" - mondta Veena Malik egy pakisztáni tévécsatornának. Ügyvédei figyelmeztetést küldtek az FHM Indiának, hogy vonják vissza a decemberi számot, és fizessenek 2 millió dollár kártérítést.

A Telegraph írása szerint már önmagában a tetoválás is kicsapta volna a biztosítékot, hiszen az ISI-t gyakran vádolják terrorista merényletekkel. Mindemellett a meztelen fotók ritkák a konzervatív Indiában, és még ritkábbak a muszlim vallású Pakisztánban, ahol az egyház kifejezetten elítélte a képet.

A pakisztáni belügyminiszter szerint mindenekelőtt ki kell deríteni, hogy a fotó valódi-e, vagy hamisítvány.

Az FHM India szerkesztője visszautasította a színésznő vádjait. "Talán megijedt attól, hogy mekkora botrányt kavart a kép, és talán ezért tagadja, hogy meztelenül pózolt. Mi nem photoshopoltuk és nem hamisítottuk a címlapot. Ő így néz ki, elképesztő teste van" - nyilatkozta Kabeer Sharma, a lap szerkesztője.