Fenekeléssel tesztelte női beosztottja engedelmességét egy ausztrál tengerésztiszt

Vágólapra másolva!
Kíváncsi volt rá, mennyire fegyelmezett a viselkedése - állítása szerint ezért fenekelte el női beosztottját egy magasrangú ausztrál tengrésztiszt. A férfi hadbírósági tárgyalásán tagadta bűnösségét, szerinte csak egy teszt volt a nő paskolása.
Vágólapra másolva!

Tagadta bűnösségét szerdai hadbírósági tárgyalásán az a vezető beosztású ausztrál tengerésztiszt, akit azzal vádolnak, hogy elfenekelte egyik alacsonyabb beosztású női munkatársát - írja a brit Telegraph online kiadása. A férfi a tárgyaláson azt mondta: kiváncsi volt rá, mennyire engedelmes a nő.

A férfi elleni vádak 2010 február 1 és november 10-e közötti időszakra vonatkoznak, amíg a férfi a haditengerészet egyik ellátási hajóján szolgált. A bíróság elé került dokumentumok alapján kétszer is előfordult, hogy egy fiatal tengersz nő feküdt Jones ölében, aki közben fedetlen fenekét paskolta, a vád szerint a nő beleegyezése nélkül. Az ügyész a tárgyaláson azt mondta: a férfi néhány esetet beismert ugyan, de azt nem ismerte el, hogy ezek kölcsönös konszenzus nélkül történtek meg, vagy hogy ezek trágárak lettek volna.

Az ausztrál AP hírügynökség beszámolója szerint a tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi "szárnyai alá vette" az érintett női tengerészt, kettőjük kapcsolata azonban 2010 februárja környékén kezdett "baljós fordulatot venni". A tárgyaláson lejátszottak egy titkos hangfelvételt is, amelyen a vádlott azt mondja a nőnek, hogy megpróbálja őt megfegyelmezni. "Ez egy teszt lesz, amiből kiderül, hogy mennyire vagy fegyelmezett és megfelelsz-e az elvárásoknak" - hallható a felvételen.