Mérgeskígyókat szabadított a földhivatalra egy kígyóbűvölő Indiában

Vágólapra másolva!
Évek óta sikertelenül próbált földterületet igényelni a helyi hivataloktól az az indiai kígyóbűvölő, aki türelme végére érve mérgeskígyókat engedett szabadon az egyik kormányzati irodában. Az elszabadult állatok pánikot keltettek az épületben, többen az asztalokra másztak.
Vágólapra másolva!

Több tucat kígyót, köztük kobrákat engedett szabadon egy a bürökráciára dühös kígyóbűvölő az észak-indiai Uttar Pradesh állam egyik egy kormányzati irodájában, pánikot és káoszt okozva az épületben - írja a BBC brit közszolgálati csatorna online oldala. A földhivatalban tartozkódó falusiak és hivatalnokok közül többen kifutottak az irodából, míg mások az asztalok tetejére másztak ijedtükben. Az állatok senkit sem haraptak meg, és sérülésekről sem érkezett hír.

A Hakkul névre hallgató férfit korábban sokszor hívták, ha valahová kígyó mászott be, és sok ember életét megmentette már az évek alatt - mondta a BBC-nek egy helyi újságíró. A kígyóbűvölő évek óta nyújtott be a különböző hivatalokhoz kérelmeket annak érdekében, hogy kapjon valamekkora földterületet, ahol tartani tudja kígyóit. A férfi azt állítja: kérelmeit folyamatosan visszautasították a hatóságok, a helyi hivatalok pedig szándékosan késleltették azokat. Türelme kedden fogyott el: elment a földhivatal egyik kirendeltségébe és kiborította a mérgeskígyókat is tartalmazó kosarat.

"A kígyók felkúsztak az asztalokra és székekre. A hivatal tele volt emberekkel, közel százan voltak" - mondta a helyi újságíró. "Több órán keresztül totális káosz volt: néhány ember fényképezni kezdett telefonjával, mások lapokkal próbáltak a kígyók ellen védekezni, néhányan botokkal akartak Hakkulra támadni. A férfit végül az újságíró szerint ki kellett menekíteni az irodából.