Megszületett a Föld hétmilliárdodik lakója

Vágólapra másolva!
Az ENSZ hivatalosan egy éjfél után született orosz kisfiút nevezett meg a Föld hétmilliárdodik lakójának, egy brit segélyszervezet pedig jelképesen egy indiai kislányt.
Vágólapra másolva!

Az oroszországi Kalinyingrádban éjfél után 2 perccel született meg hétfőn a Föld 7 milliárdodik polgárának tartott kisfiú. Az egészséges újszülött, aki a Pjotr nevet kapta, 3600 grammal és 50 centiméterrel éjfél után két perccel jött a világra - jelentette a Rosszija 24 hírcsatorna. A hírt megerősítette az ITAR-TASZSZ hírügynökség, amely szerint az orvosok és az ENSZ szakemberei rögzítették a születés tényét.

Az immár háromgyermekes édesanyának helyi idő szerint délben átnyújtják az oklevelet, amely tanúsítja, hogy Pjotr azon a napon született, amikor a Föld népessége 7 milliárdra nőtt. Ezen a napon éppen Kalinyingrádban mutatják be az ENSZ Népesedési Alapja jelentését a Föld lakosságszámának alakulásáról, valamint kerekasztal-beszélgetést tartanak az Orosz Föderáció demográfiai helyzetéről.

Egy brit segélyszervezet szerint indiai kislány a hétmilliárdodik

Jelképesen egy indiai újszülött kislányt választott a Föld hétmilliárdodik lakójának hétfőn a Plan International brit segélyszervezet.
A kiválasztott hétfő reggel született az elmaradott észak-indiai Uttar Prades államban egy faluban, 30 kilométerre a terület székhelyétől, Lakhnautól. India 1,2 milliárd lakosával a világ második legnépesebb állama Kína után, de egyes becslések szerint 2025-re megelőzi a távol-keleti országot. Az ENSZ adatai szerint Indiában egy nőnek átlagosan 2,7 gyermeke születik, de Uttar Prades államban 3,8 ez az arány.

Az indiai kormány 2000 májusában ünnepélyesen üdvözölte az ország egymilliárdodik lakosának megszületését, de nem tervezik, hogy külön köszöntsék a Föld hétmilliárdodik lakóját.