Székestől vitettek ki egy hazugozó erdélyi politikust

Vágólapra másolva!
Szóváltásba került egymással egy RMDSZ-es és egy MPP-s politikus a Hargita megyei tanács rendkívüli ülésén. A vita során az MPP-s Árus Zsolt hazugnak nevezte a tanács vezetőjét, akinek az utasítására székestül vitték ki a teremből Árust a biztonsági őrök.
Vágólapra másolva!

Székestől vitette ki a teremből Árus Zsoltot, a Magyar Polgári Párt (MPP) önkormányzati képviselőjét Borboly Csaba Hargita megyei tánácselnök (RMDSZ) a tanácsülés rendkívüli ülésén.

Borboly egy óvoda támogatása miatt keveredett szóváltásba pénteken Árussal. Az Erdely.ma szerint Árus azt mondta: "Legyen már vége egyszer a hazudozásnak". Arra a kérdésre, hogy kit tart hazugnak, Árus Zsolt az RMDSZ-t és Borboly Csabát nevezte meg.

A tanácselnök ezután a testület belső rendszabályára hivatkozva Árus Zsoltot kiküldte a teremből, ő azonban nem akart távozni. Ezért Borboly utasítására a biztonsági szolgálat emberei székestől vitték ki a teremből Árus Zsoltot, mivel nem volt hajlandó felállni. Az eljárás ellen tiltakozva az MPP-frakció többi tagja is kivonult az ülésről.

Borboly blogjában azt írta az eset után, hogy a megyei tanács nem kocsmai asztaltársaság, hanem jogalkotó, döntéshozó testület, amelynek szigorú szabályai vannak. A Krónika internetes oldalán azt írta, hogy a Magyar Polgári Párt bocsánatkérésre szólította fel Borbolyt.