Két embert megölt egy öngyilkos merénylő Törökországban

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő robbantott egy török kisvárosban a kormányzópárt irodáinak közelében. A támadásban legalább két ember meghalt, és sokan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő követett el támadást szombaton a délkelet-törökországi Bingolban a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) regionális központja közelében - közölte Idris Naim Sahin belügyminiszter. Nem valószínű, hogy a kormánypárt irodái voltak a támadás célpontjai - mondta a miniszter a BBC szerint.

A támadásban két ember meghalt, és legalább tíz ember megsérült, egyikük állapota súlyos - írja a BBC. A lap szerint egyelőre nem világos, hogy a merénylővel együtt van két áldozat, vagy nélküle. A robbantást egyébként egy nő követte el.

Törökország évtizedek óta harcol a kurd szakadár lázadókkal. A mostani robbantásos merényletet azonban olyan időben követték el, amikor a kormány segélyeket próbál eljuttatni a múlt vasárnapi 7,2-es erősségű földrengés által leginkább érintett térségbe, a szintén többségében kurd lakosságú Van tartományba.