Fájdalomcsillapító-függő volt Michael Jackson a védelem egyik tanúja szerint

Vágólapra másolva!
Számítógépes szimulációval mutatja be a Michael Jackson doktora mellett tanúskodó egyik orvos, hogyan is halhatott meg szerinte az énekes. A csütörtöki tárgyaláson vallomást tevő egyik szakértő azt állította, hogy a popsztár fájdalomcsillapító-függőségben szenvedett, a halála előtti hónapokban nagy dózisban szedte a gyógyszert.
Vágólapra másolva!

Feltehetőleg a Demerol fájdalomcsillapító rabja volt Michael Jackson - állította az énekes most gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt orvosának tárgyalásán a védelem egyik tanúja. Dr. Robert Waldman azt mondta, hogy a Jackson bőrgyógyászától kapott laboreredmények szerint az énekes nagy dózisban szedte a fájdalomcsillapítót a halála előtti hónapokban. Waldman azt is elmondta, hogy a Demorolról való leszokást gyakran álmatlanság kíséri - írja a brit BBC csatorna online oldala.

Az ügyészség szerint Conrad Murray halálos adag Propofol nevű altatót adott be Michael Jacksonnak, majd magára hagyta. A védelem a csütörtöki tárgyaláson megszólaltatta saját Propofol-szakértőjét. Dr. Paul White a védelem utolsó tanújaként pénteken folytatja vallomását, amelyben előreláthatólag előáll egy alternatív elmélettel Jackson haláláról. White számítógépes szimulációt is fel fog használni, hogy illusztrálja álláspontját.

Waldman vallomásában azt mondta, hogy 2009 áprilisában három nap alatt összesen 775 milligramm Demerolt vett be az énekes, ugyanabban az időszakban, amikor Murray Propofolt adott neki.

A Michael Jackson orvosáról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.