Börtönlázadást okozott a földrengés Törökországban

Vágólapra másolva!
Újabb túlélőket mentettek ki szerda reggel a romok alól Törökroszágban. A vasárnapi földrengésnek már 459 halálos áldozata van, az egyik utórengés pedig börtönlázadást okozott, amelynek során a pánikba eső elítéltek gyújtogattak, és megtámadták az őröket.
Vágólapra másolva!

Már 459 halálos áldozata van a vasárnapi törökországi fölrengésnek, és több mint 1300 sérültje. A mentőcsapatok még mindig dolgoznak, szerda reggel pedig újabb túlélőkre bukkantak a romok alatt Ercisben, a katasztrófa által leginkább sújtott városban. Az MTI szerint egy 18 éves egyetemi diák 61 órát töltött egy többemeletes ház romjai alatt, egy 27 éves tanárnőt pedig 66 órával a 7,2-es erősségű, pusztító földrengés után találtak meg. A mentők reflektorok fényénél dolgoztak és botokra szerelt kis kamerák segítségével néztek be a romok alá, így bukkantak szerdán kora hajnalban a túlélőkre, akiket rögtön kórházba szállítottak. A rengésben közel 2000 épület dőlt össze.

A BBC szerint a földrengés egyik utórengése miatt tört ki börtönlázadás az ország keleti részében található Van városában. A város a földrengés által leginkább sújtott területen található, a lázadás pedig azután kezdődött, hogy az 5,4-es erősségű utórengés pánikot okozott az elítéltek között.

A BBC szerint az elítéltek tüzet gyújtottak a börtönben, és megtámadták az őröket, amiért azok nem akarták kiengedni őket. A biztonsági erők már körbevették a börtönt, de állítólag vasárnap több elítéltnek is sikerült megszöknie. A börtön előtt az elítéltek családtagjai is összegyűltek, és azt próbálják kideríteni, hogy mi folyik az intézményben. "Lövéseket hallottunk, és arról is értesültünk, hogy a rendőrség könnygázt is bevetett" - mondta egy szemtanú a BBC szerint.