Több mint száz kokainkapszulától halt meg egy olasz férfi Peruban

Vágólapra másolva!
A férfi valószínűleg dílerekkel működött együtt és csempészni akarta a drogot, de öt nappal az után meghalt, hogy lenyelte a 407 grammnyi kokaint tartalmazó kapszulákat.
Vágólapra másolva!

A 44 éves Roberto Palazzottit még csütörtökön szállították kórházba erős hasi panaszokkal a délkelet-perui Cuzco városában, három nappal később megállt a szíve, és meghalt - közölte a perui rendőrség. A boncolás során a gyomrában összesen 103 darab kokainkapszulát találtak, amiből - mint Wesly Astete főügyész elmondta - valószínűsíthető, hogy a férfi kábítószer-kereskedőkkel működött együtt.

Idén január és július között a limai repülőtéren 110 külföldi (többek között spanyol, mexikói, holland, portugál, olasz, lengyel, izraeli és thai nemzetiségű) került a hatóságok kezére, mert drogot próbáltak kivinni az országból.

Kedden egy 38 éves spanyol állampolgárt hallgattak ki a limai hatóságok, miután üveggyapottal kibélelt bőröndjében 12,5 kilogramm kokaint találtak. Carlos Lopez Rose a rendőrségnek elmondta, hogy az utazótáskát egy limai hotelben adta át neki egy ismeretlen, és 3 ezer eurót ajánlott fel azért, ha elviszi azt Madridba, ahol visszavette volna tőle.