Húszmillió méh szabadult el egy teherautóról az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Mandulafák beporzására szállították volna azt a húszmillió méhet, amely egy felborult kamionról szabadult el az Egyesült Államokban. A rovarok egy része elrepült, az autósokat arra kérik: feltekert ablakkal utazzanak az érintett környéken.
Vágólapra másolva!

Lezártak egy autópályát Utah államban, mert közel húszmillió méh szabadult el, miután felborult az őket szállító kamion - írja a BBC csatorna online kiadása. "A teherautó sofőrje elveszítette az uralmat a jármű felett, nekiment a szalagkorlátnak, és felborult. Mindenhol méhek voltak" - mondta az autópályakezelő egyik munkatársa. A méheket Kaliforniába szállították volna, hogy jövő tavasszal beporozzanak egy mandulaültetvényt.

A helyi méhészek egész éjszaka azon dolgoztak, hogy befogják a rovarokat, de a 460 kaptár legtöbb lakója elpusztult vagy elrepült. "Próbáltuk a méheket a várostól a lehető legtávolabb tartani, mert ha ezek a méhek reggel felébrednek, és rájönnek, hogy a kaptárak elpusztultak, nagyon agresszíven viselkedhetnek"- mondta a Reuters hírügynökségnek az egyik méhész.

Az autópályát hétfő reggel nyitották meg újra a forgalom előtt, de a hatóságok arra figyelmeztetik az autósokat, hogy vezetés közben ne tekerjék le az ablakot. A teherautó sofőrjét és a szintén a járműben utazó feleségét is összecsipkedték az elszabadult rovarok.