Letartóztattak két embert a kétszer elgázolt kínai kislány ügyében

Vágólapra másolva!
Az ázsiai országban nagy felháborodást keltő haláleset után tízezrek tüntettek az emberi közömbösség miatt, a kínai hatóságok két embert tartóztattak le.
Vágólapra másolva!

Két embert tartóztattak le Kínában, akiknek a gyanú szerint közük van ahhoz a kettős gázoláshoz, amelyben egy kétéves kislány vesztette életét egy dél-kínai város piacán - írja a brit Telegraph internetes kiadása.

A kislányt másfél hete gázolták el, pénteken halt bele a sérüléseibe. Története bejárta a világsajtót, több helyütt pedig tiltakozások robbantak ki a haláleset miatt Kínában. Egy ipari kamera felvételei szerint a kislányt egy percen belül kétszer is elgázolták, majd a földön fekvő gyerek mellett összesen 18 járókelő ment el.

A kislányt végül egy szemetet gyűjtő nő emelte fel és adta át az édesanyjának. A gyerek kezdettől válságos állapotban volt, és az orvosok szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekkel csak értelmi és fizikai fogyatékkal élhetett volna.

A kínai média jelentése szerint a dél-kínai városban a kislány halála után tízezren tüntettek a szerintük Kínában egyre jobban elharapódzó emberi közömbösség ellen, további kétszáz ember járókelőket ölelt meg a piac azon részén, ahol a kislányt elgázolták. Több más kínai tartományban is szimpátiatüntetéseket tartottak a kislány halála után.