Túl bódult volt Jackson ahhoz, hogy magát ölje meg a szakértő szerint

Steven SHAFER altatóorvos mutatja be a propofol használatát, amikor tanúként hallgatják ki Conrad Murray, a 2009. június 25-én, 50 éves korában elhunyt Michael Jackson amerikai popsztár haláláért felelősnek tartott orvos perének újabb tárgyalási napján
Vágólapra másolva!
Michael Jackson erősen be volt nyugtatózva, mielőtt meghalt, ezért nem tudott volna kárt tenni magában - mondta tanúvallomásában Steven Shafer professzor, a proforol nevű altató kezelési útmutatójának írója a bíróságon. A szakértő szerint négyszer annyi nyugtatót találtak a popsztár vérében, mint amennyit orvosa korábban bevallott.
Vágólapra másolva!

A vád tanújának vallomásával folytatódott Michael Jackson orvosának, Conrad Murray-nek gondatlanságból elkövetett emberölési pere a Los Angeles-i bíróságon. A BBC brit közszolgálati médium internetes beszámolója szerint Steven Shafer professzor vallomásában azt mondta, őrültség a védelem állítása, miszerint Michael Jackson bedrogozta volna magát.

A proforol nevű altató kezelési útmutatójának írója szerint Conrad Murray sokkal nagyobb adagot adott Jacksonnak az erősen nyugtató és altató hatású proforolból, mint amit a rendőrségnek mondott. Shafer szerint Michael Jackson vérében 100 ml proforolt találtak, miközben orvosa azt állította, hogy huszönöt ml-t adott a sztárnak.

A professzor a tárgyaláson sorra vette a per során felmerült összes olyan verziót, amely a popsztár halálához vezethetett. A Columbia Egyetem tanára szerint a legvalószínűbb az, hogy a sztár infúzióban kapta az altatót, és épp akkor állt le a légzése, amikor orvosa nem volt a szobájában. A propofol még akkor is csöpögött, amikor Jackson tüdeje már leállt, sőt azután is, hogy beállt nála a halál - mondta Shafer professzor a bíróságon.

A szakértő a csütörtöki tárgyaláson azt mondta, hogy egyértelműen Conrad Murray a felelős a popsztár haláláért, ugyanis tizenhétszer is súlyosan hibázott amikor a propofol nevű gyógyszert írta fel a popsztárnak.

Forrás: MTI/EPA/Reed Saxon
Steven Shafer altatóorvos mutatja be a propofol használatát

Ha bűnösnek találják, Michael Jackson orvosa, Conrad Murray négy év börtönt is kaphat, és elveszítheti praxisát.