Lelőtték az elszabadult vadállatokat Ohióban

Ohio, Zanesville, farm,  elszabadult egzotikus állatok
Vágólapra másolva!
A hatóságok tizennyolc veszélyeztetett bengáli tigrist is lelőttek az Ohio állambeli Zanesville-ben, ahol kedden szabadult el több tucat vadállat. A vadaspark tulajdonosa - akit 2004 óta tizenegyszer vádoltak meg állatkínzással - a jelek szerint öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

Az ötvenhat kiszabadult állat közül 49-et kilőttek - jelentette be szerdán Matt Lutz, Muskingum megye seriffje. A lelőtt állatok között volt 18 bengáli tigris - amely a veszélyeztetett fajok közé tartozik -, de végeztek többek között hat fekete- és két szürkemedvével, két farkassal és 17 oroszlánnal is - írja internetes oldalán a Reuters nemzetközi hírügynökség.

Egy nagymacskát, amely egy autópályára tévedt, egy gépkocsi ütött el. A szökött állatok közül három leopárdot, egy szürkemedvét és két makákó majmot befogtak, egy másikat pedig még keresnek.

Forrás: AFP
A zanesville-i vadaspark

A hatóságok az állatok elaltatásával is megpróbálkoztak. Egy állatorvos például altató lövedéket lőtt egy kifejlett, közel 130 kilós tigrisbe, ám a vad felpattant, és az orvosra támadt, mire a seriff helyettese gyorsan leterítette - írja a Reuters.

A vadaspark tulajdonosa a jelek szerint saját kezével vetett véget életének, bár búcsúlevelet nem hagyott. A seriff elmondta, hogy a 62 éves férfit 2004 óta tizenegyszer vádolták meg állatkínzással.

A hatóságok a veszélyes vadaktól tartva tanítási szünetet rendeltek el, a környék rémült lakosait pedig felszólították, hogy maradjanak otthon.