Hugo Chávez bejelentette, hogy megszabadult a ráktól

Vágólapra másolva!
A venezuelai elnök Kubába járt kemoterápiás kezelésekre, most ott közöltek vele, hogy a vizsgálatok alapján eltűntek a rosszindulatú rákos sejtek a testéből. Hugo Chávez egy templomban adott hálát a gyógyulásáért.
Vágólapra másolva!

A venezuelai elnök bejelentette, hogy sikeres volt kubai gyógykezelése, és már nincsenek rákos sejtek a szervezetében. Az egyenruhába öltözött Hugo Chávez erről hazaérkeztekor számolt be a vidéki La Fríában, ahová azért ment, hogy az ottani templomban hálát adjon Istennek - mint mondta: "a parancsnokok parancsnokának" -, és teljesítse fogadalmát. Kijelentette: Havannában többféle vizsgálatot végeztek rajta, és ezek alapján "tudományos módon megállapíthatták, hogy nincsenek aktív rosszindulatú sejtek a testében". Ennek ellenére négyhavonta ellenőrzést kell végezni - tette hozzá Chávez.

A baloldali radikális elnök azzal, hogy kilábalt a betegségből, esélyt kapott arra, hogy ismét induljon az elnökválasztáson, amelyet jövőre tartanak. Az 57 éves politikus 1999 óta van hatalmon Venezuelában.