Megszületett Nicolas Sarkozy és Carla Bruni kislánya

Vágólapra másolva!
Este nyolc órakor egy párizsi klinikán megszületett a francia államfő kislánya - jelentette a francia sajtó. Nicolas Sarkozy az első francia köztársasági elnök, aki hivatali idején apa lett.
Vágólapra másolva!

Nicolas Sarkozy szerdán már járt a La Muette klinikán, ahová a feleségét, Carla Bruni-Sarkozy-t szállították, később azonban Frankfurtba utazott, ahol Angel Merkel német kancellárral, az IMF vezérigazgatójával, Christine Lagarde-dal és Jean-Claude Trichet-vel, az Európai Központi Bank (EKB) leköszönő elnökével találkozott. A francia sajtó úgy tudja, a kislány este nyolc órakor született meg. Sarkozy este 11-kor visszaérkezett a klinikára. A kislány nevét egyelőre nem közölték.

A kórház körül már délután gyülekeztek a sajtó képviselői. Az Elysée-palota nem kommentálta sem Carla Bruni terhességét, sem a gyerek megszületésének a hírét. Szemtanúk szerint a kórház köré kordont emeltek, a többi beteget meglátogató hozzátartozókat pedig rendőrök motozták meg, mielőtt beléptek az épületbe.

Carla Bruni-Sarkozy az első first lady a modern francia történelemben, aki gyermeket szül férje hivatali ideje alatt. Sarkozy pedig az első francia államfő, aki már elnökként elvált, és újra is házasodott. A pár 2008 elején mondta ki a boldogító igent, három és fél hónappal azután, hogy Sarkozy és korábbi neje, Cecilia útjai elváltak.

Carla Bruni-Sarkozy a minap azt mondta a BBC-nek, hogy szerinte a franciákat "nem érdekli" a terhessége. Az olasz származású volt topmodell-énekesnő számára, aki házassága után lett francia állampolgár, a kamerák és a fényképezőgépek nem idegenek, azt azonban teljesen világossá tette, hogy két gyermekét, korábbi házasságából származó fiát és most született lányát is meg akarja védeni a nyilvánosságtól.

Carla Bruninak korábbi kapcsolatából már van egy fia, Sarkozynek pedig három fia született korábbi házasságaiból.