Ellopták a kampánykörúton járó Obama pódiumi felszerelését

Vágólapra másolva!
Egy virginiai szálloda elől vitték el Barack Obama kampánykörútjának mintegy 200 ezer dollár értékű felszerelését. Azt egyelőre nem tudják a nyomozók, hogy az elkövetők tudatosan készültek-e a lopásra, vagy csak az alkalom szülte-e a bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Ellopták a két szövetségi állam településeit érintő, buszos kampánykörúton lévő Barack Obama amerikai elnök pódiumi felszerelését és hangosítóberendezését szállító teherautót - jelentette internetes oldalán az NBC televízió. A teherautót, amely a felszerelést Chesterfieldbe szállította, ahol Obama a tervek szerint szerdán mond beszédet, egy virginiai szálloda elől vitték el. A felszerelés értéke mintegy 200 ezer dollár.

Az NBC-nek a Pentagonból származó értesülései szerint az ügyben nyomozást indítottak, és még nem tudják, hogy a bűncselekményt az alkalom szülte-e, avagy az elkövetők tudatosan készültek arra, hogy ellopják az elnök műszaki felszerelését. Az NBC úgy tudja, a teherautót a richmondi repülőtérnél, egy szálloda mellett találták meg. A hatóságok szerint titkos információhoz nem juthattak hozzá a tolvajok, az esetet azonban nagyon komolyan veszik.

Az elnök az 1,1 millió dolláros, elsötétített kampánybuszával - amilyet egyébként a republikánusok leendő hivatalos elnökjelöltjének is a rendelkezésére bocsátanak - hétfőn indult el az észak-karolinai és virginiai településeket érintő kampánykörútra. Célja a munkahely-teremtő programjának népszerűsítése, valamint annak a tudatosítása, hogy a program megvalósítása szerinte a kongresszusi republikánusok ellenállásán bukik meg. A munkanélküliség jelenlegi, 9,1 százalékos szintje rontja Obama újraválasztási esélyeit.