Szélsőbaloldali csoportoknál tart razziát az olasz rendőrség a római rendbontás után

Vágólapra másolva!
Meghaladja az egymillió eurót a hétvégén erőszakba torkollott tüntetések okozta kár Rómában. Az olasz hatóságok szélsőbaloldali csoportoknál tartanak razziákat, lehetséges fegyverkészletek után kutatnak.
Vágólapra másolva!

Több száz olasz rendőr nyomoz a hétvégi római erőszakos megmozdulások feltételezett résztvevői után. A hatóságok szélsőbaloldali anarchista csoportok tagjait gyanúsítják azzal, hogy a békésnek indult hétvégi tüntetések végül erőszakos zavargásokba torkolltak - írja a Deutsche Welle angol nyelvű oldala.

A több mint egy hónapja tartó, "Foglaljuk el a Wall Streetet" mozgalom mintájára a világ több országában meghirdetett békés felvonulás Rómában a rendőrökkel való összecsapásba torkollott, amelyben 135-en sérültek meg. A tüntetők macskaköveket és járdaszegélydarabokat dobáltak a rendőrökre, az üzletek kirataira és a bankjegykiadó automatákra, autókat törtek össze és gyújtottak fel. Róma polgármestere szerint az okozott károk legkevesebb egymillió eurót tesznek ki. Az olasz belügyminiszter, Robert Maroni elítélte a "soha nem látott mértékű erőszakot", szerinte a "tüntetők pajzsként használták a felvonulást".

A nyomozók számítógépes fájlokat és videófelvételeket vizsgálnak, és lehetséges fegyverkészletek után kutatnak.