Nem hagyták sétálni a pápát, de a Vatikán szerint jól van

Vágólapra másolva!
Egy kocsiszerű szerkezeten gurították végig vasárnapi miséjére XVI. Benedek pápát a Szent Péter Bazilika százméteres folyosóján. A vatikáni szóvivő szerint az egyházfő jó egészségnek örvend, csak a fárasztó sétálástól akarták megkímélni.
Vágólapra másolva!

Egy mozgatható platformon tette meg az utat a Szent Péter Bazilika oltáráig a vasárnapi szentmise előtt XVI. Benedek. A 84 éves pápa a szerkezet tetején állt, miközben többen végiggurították a kocsit a száz méter hosszú folyosón. Úgy tűnt ugyanakkor, hogy a misét pontifikáló pápa jó egészségnek örvend. Ezt megerősítette Federico Lombardi vatikáni szóvivő is, aki a platformos megoldást azzal indokolta, hogy így akarták megkímélni a pápát a fárasztó sétálástól.

A szerkezetet még II. János Pál pápának készítették, aki élete utolsó öt évében, a csípőműtéte után használta. A 2005-ben megválasztott utódjának magas a vérnyomása, de ezt leszámítva nincsenek egészségügyi gondjai. Beiktatása óta azonban kevésbé zsúfolt a programja, mint II. János Pálé volt, amit a környezetében azzal magyaráznak, hogy míg elődje 58 évesen, XVI. Benedek 78 évesen lett pápa, ezért körültekintőbben szervezik a mindennapjait.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi
Forrás: AFP/Tiziana Fabi