Ötmillió eurós kokainfogás Írországban, egy magyar állampolgár is őrizetben

Vágólapra másolva!
Az ír média jelentése szerint összesen öt embert, köztük egy vagy két magyar állampolgárt tartóztattak le Írországban, amikor a rendőrök és a vámosok összesen ötmillió eurót érő, magas minőségű kokaint foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Az RTÉ ír közszolgálati médium szerint a rendőrök a vámosokkal, az Interpollal együttműködve ötmillió eurót (másfélmilliárd forint) meghaladó értékűre becsült, magas minőségű kokaint foglaltak le a dél-írországi Cork megyében.

A szállítmány a hollandiai Rotterdamból érkezett Cork kikötőjébe, ahonnan továbbszállították a közeli Bartlemy-be. Az ír közszolgálati média szerint a rendőrök itt léptek közbe, és őrizetbe vettek egy 56 éves magyar és egy 45 éves ír állampolgárt. Az Irish Times című vezető ír napilap internetes kiadásának értesülése szerint azonban az 56 éves személy német állampolgár.

Az RTÉ és az Irish Times híradása megegyezik ugyanakkor abban, hogy ezután további három személyt vettek őrizetbe, közülük kettő ír, egy pedig magyar. Az eddigi információk szerint az ír állampolgárokat Dublinban, a magyart Corkban fogták el.