Tizenkét évvel ezelőtt elcserélt újszülöttek miatt perel két orosz család

Vágólapra másolva!
Kártérítési pert indított két orosz család az ellen a kórház ellen, ahol tizenkét évvel ezelőtt megszülték gyermekeiket. A két csecsemő névtábláját a szülészeti osztályon dolgozók elcserélték, ezért egészen mostanáig nem vér szerinti szüleik nevelték őket.
Vágólapra másolva!

Ötmillió rubel kártérítést követel két orosz család egy szülőotthontól, mert 12 évvel ezelőtt az intézményben elcserélték újszülött gyerekeiket - írja a brit BBC online kiadása. A tévedés az után derült ki, hogy az egyik anya volt férje megtagadta lánya gyermektartásdíjának fizetését, mert szerinte a gyerek nem az övé, hiszen egyáltalán nem hasonlít rá. Az édesanya, Julija Beljaeva bírósághoz fordult, ahol úgy döntöttek, hogy DNS-tesztet végeztetnek. "Két DNS-tesztet csináltattunk, és mindkettő kimutatta, hogy sem az exférjem, sem én nem vagyunk Irina biológiai szülei" - mondta Julija.

"A bíró nem hitte el az eredményeket. Azt mondta, ilyet eddig csak a televízióban látott, és nem is tudott tanácsot adni nekünk" - mesélte az asszony. A nyomozók megkezdték a másik anya felkutatását, akit nem sokkal később meg is találtak. "A másik családban élő lány, Anja, szőke volt és teljesen úgy nézett ki, mint én és a volt férjem. A mi lányunk sötétebb bőrű és hajú volt, és úgy nézett ki, mint a másik családban az apuka. Hirtelen az egész világ kifordult alólam" - fogalmazott Julija.

A két lányt óriási sokként érte az igazság. "Egyik gyerek sem akarja elhagyni jelenlegi családját. Irinia azt mondta nekem: Anya kérlek, ne küldj el! Azt mondtam neki, hogy sosem tennék olyat, amit ő nem akar. Semmi nem változik, még mindig az anyukád vagyok".

A nő állítása szerint sosem fogja elfelejteni a pillanatot, amikor újra találkozott vér szerinti lányával, Anjával: "Amikor találkoztunk, néhányszor anyának szólított. Azt gondolom, ez csak azért volt, mert azt hitte, én ezt akarom hallani. Valójában egy idegen vagyok neki". A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Anja családja muszlim vallású. "A vér szerinti lányom muszlimként nőtt fel. Teljesen más szokásaik és hagyományaik vannak, ez pedig még nehezebbé teszi a dolgokat" - fogalmazott Julija.