Szakállnyírással büntetik társaikat a renitens amisok

Vágólapra másolva!
Amis férfiak szakállát, illetve nők haját vágta le bosszúból a modern technikai vívmányokat elutasító amerikai szekta egyik renitens csoportja az USA-beli Ohióban. Az áldozatok kisebb sérüléseket szenvedtek. A támadók egy, az amis többség által elutasított csoport tagjai, akik más ügyekben is felkeltették már a rendőrség figyelmét.
Vágólapra másolva!

Spirituális nézetkülönbségek miatt támadtak egymásra amisok Ohióban, az USA-ban. A modern technika vívmányait lelki alapon elutasító szekta egyik, a többség által megtagadott csoportja legalább hat másik szektatagot támadt meg az elmúlt három hétben a szekta központjának számító, Ohio állambeli Carroll, Holmes, Jefferson és Trumbull megyékben.

A támadók levágták a nők haját, valamint a férfiak jellegzetes szakállát, hogy megalázzák őket - közölte a helyi seriff. A szekta férfitagjai megházasodásuk után előszeretettel növesztenek szakállat, a nők pedig bibliai alapelvek szerint nem vágják le hajukat.

A helyi hatóságok szerint a támadások hátterében 18 család áll, amelyek vallásilag különböző elveket követnek a többségtől. A renitens csoport korábban már felhívta magára a hatóságok figyelmét, amikor megfenyegette a seriffet, illetve egyik tagját kiskorú molesztálása miatt marasztalták el.