Felrobbanó tartálykocsik miatt ürítettek ki egy amerikai várost

Vágólapra másolva!
Egy egész várost kiürítettek az Egyesült Államokban, miután kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító tartályvonat Illinois államban. A közel egy kilométer hosszan fekvő tartálykocsik sorra robbannak fel, a tüzet 20 kilométeres távolságból is észlelték.
Vágólapra másolva!

Kisiklott és felrobbant tartályvonat miatt ürítettek ki egy kisvárost az Egyesült Államokbeli Illinois-ban. A Chicagótól 185 kilométerre nyugatra, Princeton közelében fekvő 800 fős Tiskilwában péntekre virradó éjszaka történt a baleset.

A 112 vagonból álló szerelvény kocsijai közel egy kilométer hosszan tértek le a vágányokról, hat ki is gyulladt közülük, és egymás után robbannak fel - jelentette a Chicago Tribune amerikai lap internetes kiadása. Eddig három kocsi robbant fel, de a hatóságok attól tartanak, hogy a tűz továbbterjed, illetve az elpárolgó üzemanyag is berobban a levegőben.

A tűzoltóknak még nem sikerült megfékezniük a lángokat, várhatóan nem is próbálkoznak az oltással, hanem hagyják, hogy a tűz leégjen. A tüzet 14 kilométeres távolságból is látták a helyszínre igyekvő vegyvédelmi egységek, de a vöröslő lángokat 20 kilométeres távolságból is észlelték helyi lakosok.

A vagonokban a lap szerint etanolt, illetve feltehetően más vegyi anyagokat szállítottak. Személyi sérülésről vagy áldozatokról nem érkezett jelentés. A kitelepítetteket a közeli Princeton iskolájában helyezik el.