Szerdán újra férjhez megy a 85 éves spanyol hercegnő

Vágólapra másolva!
Gyermekei és unokái között osztotta fel közel 3,5 milliárd eurót érő vagyonát Spanyolországban Alba hercegnője, így próbálva eloszlatni azokat a feltételezéseket, amelyek szerint nem szerelemből, hanem pénze miatt kérte meg a kezét nála 24 évvel fiatalabb barátja.
Vágólapra másolva!

Harmadszor is férjhez megy szerdán Spanyolországban Alba hercegnője - írja a brit BBC online oldala. A Guiness Rekordok szerint a 85 éves hölgy - akinek teljes neve Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva - minden spanyol nemesnél több, kormánytól kapott címet birtokol. Palotákból, ékszerekből, birtokokból és képzőművészeti műremekekből álló vagyonát nagyjából 3,5 milliárd euróra becsülik.

A mostani esküvő lényegesen szerényebbnek ígérkezik, mint amikor 1947-ben, 21 évesen, ezer vendég előtt ment hozzá első férjéhez. A szerdai esküvőre, amit egy 15. században épült sevillai kápolnában tartanak, nagyjából 30-60 vendéget várnak. A meglehetősen visszafogott előkészületek ellenére a spanyol sajtó az esküvő minden egyes részletét rendkívüli érdeklődéssel kísérni.

Alba hercegnője a nála 24 évvel fiatalabb Alfonso Diez Carabanteshez készül hozzámenni. Szándékát komoly ellenvetések és aggodalmak kísérték gyermekei részéről. "Nem akarják, hogy megházasodjam, de ők gyakrabban váltogatják partnereiket, mint én" - idézi a brit Daily Telegraph a hölgy szavait. Hogy a leendő férjével kapcsolatos rosszindulatú feltételezéseket eloszlassa, egész vagyonát felosztotta gyermekei és unokái között, és Diaz állítólag lemondott minden, a hercegnő vagyonához köthető jogáról.