Volt miniszterelnöke szerint saját eszközeivel, a végsőkig harcol Kadhafi

Vágólapra másolva!
Tunéziai börtönéből ügyvédjén keresztül üzent a korábbi líbiai miniszterelnök, aki szerint a száműzött Kadhafi sosem fogja feladni, a saját eszközeivel és embereivel folytatja a harcot a jelenlegi líbiai vezetés ellen.
Vágólapra másolva!

Moammer Kadhafi száműzött líbiai elnök korábbi miniszterelnöke ügyvédjén keresztül kedden azt üzente: hisz benne, hogy Kadhafi még mindig az országban van, és a végsőkig fog harcolni az új líbiai vezetéssel szemben - írja a Reuters hírügynökség.

"Szerintem Kadhafi nem hagyta el az országot. Ismerve őt, erősen hiszem, hogy saját eszközeivel és embereivel jelenleg is harcol" - mondta a szomszédos Tunézia egyik börtönében fogva tartott volt miniszterelnök. "Nem fogja feladni, és sosem teszi le a fegyvert" - fogalmazott.

A volt miniszterelnök, Al-Mahmoudi - akinek kiadatását a líbiai Nemzeti Átmeneti Tanács kérvényezte - azt mondta, készen áll rá, hogy együttműködjön az átmeneti kormánnyal, de csak azzal a feltétellel, ha visszavonják a kiadatásával összefüggő összes kérelmet, és befejezik az ellene indított "lejárató kampányt". "Remélem, hogy a líbiai helyzet megoldásának, és nem a problémának a része leszek" - fogalmazott. Ügyvédei múlt héten azt mondták: Al-Mahmoudi éhségsztrájkba kezdett, hogy ezzel tiltakozzon fogva tartása ellen.

A líbiai felkelésről és Kadhafiról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.