Évekig feküdt egy holttest a Buckingham-palota közelében

Vágólapra másolva!
Másfél évtizeden át küldözgetett bizarr postai küldeményeket II. Erzsébet királynőnek egy amerikai férfi, akinek a holttestét most, három évvel a halála után találták meg, ráadásul a Buckingham-palota mellett lévő St. James's parkban.
Vágólapra másolva!

Három évig feküdt holtan - és észrevétlenül - egy idős amerikai a brit uralkodó londoni rezidenciája, a Buckingham-palota közvetlen közelében. Az elhunyt földi maradványaira a palota tőszomszédságában elterülő St. James's park tavának kis szigetén bukkant rá egy kertész. A most lezárult igazságügyi orvosi vizsgálat szerint Robert Moore nagy valószínűséggel még 2008-ban, 69 esztendősen halt meg, és holtteste azóta feküdt a száraz lábbal megközelíthetetlen sziget sűrű aljnövényzetében.

Moore a nyomozás eddigi adatai szerint 2007-ben érkezett Londonba az Egyesült Államokból, de halála előtt vagy másfél évtizedig küldözgette százával a legbizarrabb postai küldeményeket a Buckingham-palotába, egyenesen II. Erzsébet királynőnek címezve.

A mentális zavarokkal küszködő amerikai küldeményei között egyebek mellett pornográf fotók, több száz oldalas kézzel írott levelek és saját útlevelének fénymásolatai voltak, valamint dobozok, amelyek oldalára a feladó azt írta, hogy veszélyes anyagot tartalmaznak. A palota postázója kiszűrte e küldeményeket, de a Scotland Yard nem értesült az ügyről.

Moore végül átköltözött Londonba, és bevette magát a St. James's park tavának kis szigetére, amely alig száz méternyire van a Buckingham-palota díszes főkapujától. A csónakon vagy úszva megközelíthető szigetet kizárólag a tó gazdag madárvilága látogatja, a parkfenntartók csak néhány évente néznek ott körül, hogy rendbe tegyék a burjánzó növényzetet. A halottat - egy vodkásüveggel és a nevére kiállított amerikai útlevéllel együtt - a legutóbbi ilyen látogatás során találták meg.

A vízimadarairól és a látogatók kezéből evő szelíd mókusairól is közismert St. James's park London egyik legnépszerűbb turistacélpontja, naponta tízezrek keresik fel, vagyis az elmúlt három évben valószínűleg milliók sétálgattak gyanútlanul Moore holttestétől néhány méterre.

A brit sajtó keddi beszámolói szerint a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a tragikus sorsú amerikai a brit királyi család megszállottjává vált, és végül ezért költözött a tó nyugati partjának közvetlen közelében lévő szigetre, amelyről zavartalan kilátás nyílik a Buckingham-palotára. Az eddigi vizsgálatok során nem találtak hozzátartozókat, és Moore eltűnését sem jelentette be senki az amerikai hatóságoknál az elmúlt években.