A Facebookon állt ki a demokrácia mellett Kim Dzsong Il unokája a dél-koreai sajtó szerint

Vágólapra másolva!
A demokráciát választaná a kommunizmus helyett az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Il unokája egy neki tulajdonított Facebook-bejegyzés szerint.
Vágólapra másolva!

Az észak-koreai diktátor tizenéves unokája okozott izgalmat a Facebookon. A dél-koreai sajtó legalábbis neki tulajdonítja azokat a bejegyzéseket, melyek tanúsága szerint a 16 éves Kim Han Szol hisz a demokráciában és romantikus alkat - számol be a brit Telegraph.

Egy hozzászólásban állítólag a demokrácia definícióját másolta be a Wikipédiából, egy másikban pedig megszavaztatta ismerőseit, hogy a demokráciát vagy a kommunizmust részesítik-e előnyben. Ő állítólag az előbbeire szavazott.

A dél-koreai sajtó szerint a fiú - akinek apja Kim Dzsong Il legidősebb fia - olyan képeket is közölt, melyeken zöld-arany színben pompázik a haja, trendi szemüveget, továbbá fülbevalót és nyakláncokat visel.

A dél-koreai Daily NK online újság szerint azt is üzente egy eddig ismeretlen lánynak, hogy nagyon hiányzik neki. A lány pedig állítólag azt válaszolta, hogy én is szeretlek, "yeobo". Az újság magyarázata szerint a "yeobo" egy kedveskedő formája annak, ahogy a koreai házastársak egymást hívják.

Kim Han Szol most kezdte meg tanulmányait Boszniában a Egyesült Világ Kollégiumok nevű magániskolában. Az iskolahálózat kiépítése brit kezdeményezésre 1962-ben kezdődött. Mára számos országban működik helyi intézménye. A kezdeményezés eredeti célja az volt, hogy közel hozzák egymáshoz azokat a fiatalokat, akik a hidegháború korszakában nevelkedtek. Az iskolákban 16-18 éves diákok tanulnak két évig.