Felmentették a szobatársa meggyilkolásával vádolt Amanda Knoxot

Amanda Knox, gyilkosság vádja ajló felmentették a diáklányt
Vágólapra másolva!
Az első fokon 26 év börtönbüntetésre ítélt amerikai nőt és korábbi barátját is felmentették a vádak alól a hétfői tárgyaláson. A tárgyalóteremben taps fogadta az ítélet kihirdetését, amely egy négy éven át húzódó jogi procedúrát zárt le.
Vágólapra másolva!

Jogerősen felmentette az olasz bíróság a szobatársa meggyilkolásával vádolt Amanda Knoxot, és korábbi barátját Raffaele Sollecitót. Az amerikai diáklány első fokon 26 év börtönt kapott, mert a vád szerint Olaszországban szexuálisan bántalmazta és megölte brit szobatársnőjét. Sollecitót első fokon 25 évre ítélték. A tárgyalóteremben tapsvihar fogadta az ítélet kihirdetését a CNN szerint.

Knox családja az ítélethirdetés után sajtótájékoztatót tartott a tárgyalóterem előtt, a nővére azt mondta, hogy az ítélettel "Amanda rémálma véget ért". Az áldozat, Meredith Kercher nővére a CNN szerint kővé vált arccal fogadta az ítéletet, az anyja pedig zaklatottnak tűnt. Knox a Guardian szerint sírva hagyta el a tárgyalótermet, Sollecito azonban majdhogynem kifejezéstelen arccal követte. A bíróság előtt több száz ember gyűlt össze, többen ordítoztak, a Guardian tudósítója szerint pedig az emberek azt kántálták, hogy "szégyen".

A vád szerint Knox a gyilkosság előtt két fiúval közösen meg is erőszakolta Meredith Kerchert. Bizonyítékként a Knox körme alatt talált DNS-mintákat használták fel. Amanda Knox és Raffaele Sollecito bízott abban, hogy az olasz bíróság másodfokon felmenti őket. Az állítják, hogy soha nem ártottak senkinek. A hétfői tárgyaláson a fiú ügyvédje vitatta azokat a DNS-bizonyítékokat, melyeket a bűncselekmény után 46 nappal szereztek be, és mely alapján elítélték ügyfelét. Erről bővebben itt olvashat, az ügy előzményeit és az Amanda Knoxról szóló írásunkat pedig itt találja.