Minden utasa meghalt egy lezuhant indonéz kisrepülőnek

2011.10.01. 10:06

Még csütörtökön zuhant le az az indonéz kisrepülő, amelynek roncsait szombaton találták meg a délkelet-ázsiai ország nyugati részén. A legénység és az utasok is életüket vesztették.

Meghalt mind a 18 utasa annak az indonéz kisrepülőgépnek, amely két napja zuhant le a délkelet-ázsiai ország nyugati részén - közölték a mentők szombaton, miután megtalálták a szerencsétlenül járt gép roncsait. A légi irányítók csütörtök hajnalban vesztették el a kapcsolatot a Szumátra északi részéből Aceh tartományba tartó kisgéppel. Az egyik indonéz légitársaság által üzemeltetett Casa C-212-es típusú repülő pilótája néhány perccel később vészjelzést adott le, majd a gép eltűnt a radarok képernyőjéről.

Mint a mentés irányítója a televízióban  elmondta, helikopteres csapatuk szombaton reggel Bahorok térségében - Szumátra őserdővel borított hegyvidékén - bukkant rá a lezuhant gépre, s miután ketten leereszkedtek a helyszínre, megtalálták a 4 fős legénység és mind a 14 utas holttestét, üléseikbe becsatolva. Az utasok között négy gyermek is volt.

A mentőkben rövid időre feltámadt a remény, hogy túlélőket találhatnak, miután a levegőből felfedezték, hogy a repülőgép törzse épen maradt, s egyik ajtaját nyitva találták. A francia hírügynökség megemlíti, hogy a gépet üzemeltető Nusantara Buana Air szerepel azon a feketelistán, amely az Európai Unióból elégtelen biztonsági intézkedéseik miatt kitiltott légitársaságokat sorolja fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK