Szembesítik az őt szexuális zaklatásért feljelentő nővel Dominique Strauss-Kahnt

Vágólapra másolva!
A francia ügyészek akkor döntenek arról, hogy emelnek-e vádat a Nemzetközi Valutaalap volt elnöke ellen, miután szembesítették Strauss-Kahnt az őt szexuális zaklatásért feljelentő újságírónővel.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a párizsi városi ügyészségre Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója, akit szexuális zaklatással vádol a 32 éves Tristane Banon francia újságírónő. A szembesítés során az ügyészek megvizsgálják az újságírónő állításait, és eldöntik, hogy érdemes-e foglalkozni az üggyel - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium.

Dominique Strauss-Kahn korábban bevallotta, hogy "ajánlatot tett" az újságírónőnek, de tagadja, hogy erőszakot követett volna el, és rágalomnak tartja Tristane Banon vádjait - írja a BBC. Egy meg nem nevezett forrás Strauss-Kahn korábbi rendőrségi meghallgatása után azt mondta, hogy a volt IMF-vezér elismerte, hogy a 2003-ban lezajlott találkozó során azzal próbálkozott (sikertelenül), hogy megcsókolja a fiatal nőt, de a kísérletezés sikertelensége nyomán feladta. Strauss-Kahn ügyvédje azonban nem kommentálta ezt a kijelentést.

Tristane Banon júniusban feljelentette az IMF volt vezérigazgatóját, és azt állította, hogy Strauss-Kahn 2003-ban egy interjú során meg akarta erőszakolni egy párizsi lakásban. A 32 éves nő azt mondta, szemtől szemben szeretne találkozni állítólagos zaklatójával. Banon azt állítja, hogy rugdosnia kellett Strauss-Kahnt, hogy engedje el.

Idén a párizsi ügy Dominique Strauss-Kahn második szexuális zaklatási ügye, májusban ugyanis őrizetbe vették a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután a Sofitel szálloda egyik szobalánya, egy 32 éves guineai bevándorló azt állította róla, hogy megerőszakolta. Strauss-Kahnt, aki a botrány miatt lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról, augusztusban felmentették a vádak alól.